La Tana


Expo 2015 Milaan
november 29, 2012, 9:44 pm
Filed under: Italië, Mafia | Tags: , , ,

In maart vorig jaar zei ik dat de Expo van 2015 in Milaan een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de mafia. Grote mogelijkheden voor het witwassen van groot geld in de grote bouwprojecten en andere activiteiten rond de grote Wereldtentoonstelling die de titel ‘Feeding the Planet, Energy for Life‘ zal dragen.

Afbeelding

Nu schrijft het Italiaanse weekblad L’Espresso dat de grootste aanbesteding voor de Expo in handen is van Siciliaanse ondernemers die zaken deden met de meest bloedige clans van het eiland.

De naam van Ventura Spa komt voor in een afgelopen zomer afgesloten gerechterlijk onderzoek over de mafia van Barcellona Pozzo di Gotto. De verbalen van een ondernemer en een ‘medewerker van Justitie’ ofwel een spijtoptant, worden morgen in het weekblad gepubliceerd.

Het bedrijf dat in contact staat met Cosa Nostra is Ventura Spa uit Messina, gespecialiseerd in ontwerp en aanleg van parken en weg- en waterbouw.

De in de afgelopen zomer gewonnen aanbesteding gaat over een bedrag van 272 miljoen met een voordeeltje van 106 miljoen. Het akkoord voorziet in de cement-basis, wegen etc. waarop de paviljoenen zullen worden gebouwd.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: