La Tana


Justitiële journalistiek
mei 22, 2012, 10:10 am
Filed under: Italië, Terreur | Tags: , , ,

De zoektocht naar de dader van de aanslag in Brindisi heeft al een aantal dingen opgeleverd, behalve een dader. Zo is daar het fenomeen van de justitiële journalistiek. En wordt het fenomeen van fricties tussen Italiaanse magistraten zichtbaar.

De rechtbank in Brindisi gaf beelden vrij van een man die door een bewakingscamera was gefilmd. Die man is gisteren verhoord, en weer vrijgelaten. Journalisten spoorden hem op, en ondervroegen hem alsof hij al was veroordeeld. Il Fatto Quotidiano zette audio opnames daarvan online. Nederlandse kranten volgden de ontwikkelingen en schreven die nogal klakkeloos over. Zonder daarbij te vermelden dat de man in kwestie na de verhoren weer is vrijgelaten dus.

De procureurs van Brindisi en Lecce intussen waren het zo sterk met elkaar oneens dat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en haar collega van Justitie het gisteren in een persconferentie vanuit Brindisi nodig vonden te benadrukken dat er tussen de magistraten geen onenigheid is, en dat er gezamenlijk wordt gewerkt. Maar het onderzoek wordt verplaatst naar Lecce, onder leiding van Cataldo Motta, antimafia procureur. Motta was niet te spreken over de actie van zijn collega in Brindisi om de beelden van de bewakingscamera vrij te geven.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: