La Tana


Knieschot
mei 12, 2012, 7:50 am
Filed under: Europa, Italië, Terreur | Tags: , , ,

Daar issie weer: de Informele Anarchistische Federatie.

Met een verklaring van 4 pagina’s die gisteren in Milaan arriveerde bij het Dagblad Corriere della Sera eist de FAI de aanslag op van 7 mei in Genua, waarbij Roberto Adinolfi in zijn been werd geschoten. Adinolfi is de directeur van Ansaldo Nucleare, onderdeel van de Finmeccanica Groep.

Het OM in Genua ging in eerste verklaringen uit van diverse mogelijke pistes. Anarchisten, Rode Brigades, Oost-Europese criminaliteit.

Maar sinds gisteren ligt er een verklaring waarin de aanslag wordt opgeëist. De verklaring is verstuurd vanuit Genua op de dag van de aanslag. De Openbaar aanklager die de zaak onderzoekt gaat er vanuit dat de verklaring echt is, en de FAI een werkelijk bestaand internationaal netwerk. In de verklaring van de FAI wordt de naam Fai-Cellula Olga gebruikt, de ‘Olga-cel’ van de FAI. Olga is een Griekse anarchiste die in de gevangenis zit.

De FAI liet vorig jaar van zich horen met bombrieven die ontploften in en bij de belastingkantoren van Equitalia.

[wordt vervolgd]

Advertenties

4 reacties so far
Plaats een reactie

Is een leuk idee, anarcho-syndicalisme, vooral als je serieus nooit groot wil worden. Maar ook die piratenpartij in Duitsland heeft geen beleid te bieden voor de welvaartsstaat waar ik zo blij mee ben. Het is wel ironie dat die aanslag van vermeende anarchisten in Genua was, vraag me af of dat toeval is, gezien de no-global geschiedenis in genua.

Reactie door Lotje Lomme

Ik voeg hier deze week nog wel iets aan toe, maar ‘leuk’ vind ik die ‘anarchistische’ sukkels helemaal niet. En nog meer niet wb de recente geschiedenis in Genua. Ik dacht in eerste instantie aan duistere manipulaties en de door de politie verplaatste molotovcocktails naar de Diaz school in 2001 dus.

Reactie door cecile landman

[…] zijn ontwikkelingen in het verhaal over het knieschot waarvan Roberto Adinolfi, directeur van Ansaldo nucleare, in Genua in mei van dit […]

Pingback door Knieschot Genua, mei 2012 « La Tana

was ironie, dat ‘leuk’.

Reactie door viaconlocina
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: