La Tana


De Zondagsmis
februari 22, 2012, 10:00 pm
Filed under: Italië | Tags: , , , ,

CAMPOBASSO — Een normale zondagsmis in een willekeurige stadsparochie kan plotseling omslaan in chaos: het gebeurde afgelopen zondag in de kerk van de Heilige Geest van Campobasso.

Alles ging eraan toe zoals in duizenden identieke religieuze missen, tot het moment dat in de eucharistie na inname van de hostie alle aanwezigen letterlijk veranderden in wilde woestelingen.

Mensen beweerden hun geliefde heilige te zien, ten prooi aan helse visioenen omhelsde iemand de crucifix, een ander pakte de wijnbeker van de priester af. De arme Don Achille zag zich gedwongen dekking te zoeken in de biechtstoel, omdat hij werd achtervolgd door twee oude dames die hem met hun tasjes sloegen, terwijl ze hem uitmaakten voor de duivel.

Door gebruik te maken van de chaos slaagde Vader Achille erin de sacristie in te vluchten en de twee vrouwen van zich af te schudden. Daar belde hij de politie, die het lukte het gebouw te evacueren, ondanks het verzet van de gelovigen die een ware guerrillaoorlog begonnen in hun overtuiging ‘ruiters van de apocalyps’ te zijn.

“Zoiets heb ik nog nooit gezien, en ik was ook bij de G8” verklaarde een overdonderde politieagent. De politie heeft het fenomeen verklaard met het Antoniusvuur, dat ontstaat door het eten van door met het schimmel moederkoren besmet graan, het basisprincipe van LSD.

Het blijkt dat de meel die voor de hosties werd gebruikt hiermee was besmet, en daardoor hallucinogeen. Het effect van deze drug is bijna onmiddellijk en voltrekt zich in minder dan een minuut wanneer het in deze vorm wordt ingenomen.

Gelezen in Abruzzo24Ore

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: