La Tana


La Stidda in Luik
februari 16, 2012, 12:04 pm
Filed under: Europa, Italië, Mafia | Tags: , , , , , , , , ,

Een week terug, op 9 februari is Gaetano Trainito (49) in Luik opgepakt door de Vliegende Brigade van Caltanissetta in samenwerking met die uit Padua en de Belgische politie.

‘Tanu glazen oog’ mist zijn linkeroog en is ‘killer’ van beroep. Hij is lid van de Stidda, de gewelddadige misdaadorganisatie uit de omstreken van het Siciliaanse Niscemi die eerst de Cosa Nostra bestreed, maar vervolgens een samenwerkingsakkoord sloot met die traditionele Siciliaanse mafia. Trainito ontsnapte 11 november 2011 uit de gevangenis van Padua.

In Luik wonen Trainito’s vrouw en kinderen. Trainito was na een verlof voor de begrafenis van zijn moeder niet teruggekeerd naar de gevangenis.

Volgens het bericht in de Gazzetta del Sud heeft Trainito’s zin in Belgisch bier hem verraden. In de operatie ‘Star Glass’ werd Trainito ingerekend in de bar van het Italiaanse Culturele Centrum in Luik.

Trainito was veroordeeld met gevangenisstraf tot het jaar 2024, nadat hij was veroordeeld in mei 2003 voor moord en mafiose misdaadvereniging.

Trainito van de clan Russo wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de oorlog tussen Cosa Nostra en de Stidda die in de jaren ’90 ontplofte tussen de beide misdaadorganisaties. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor 14 moorden en 7 pogingen tot moord. Op zijn CV staan ook andere veroordelingen voor drugs, wapens, drugssmokkel, mafiose vereniging en roofovervallen.

Na zijn vlucht is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. In 2001 was Trainito ook al eens gearresteerd in België in verband met een poging tot moord in 1990.

Ook: bericht in Knack

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: