La Tana


Drugslijn NL-IT opgerold
februari 8, 2012, 12:02 pm
Filed under: Italië, Nederland | Tags: , , , , , ,

In de afgelopen 24 uur zijn in totaal 27 personen opgepakt, waarvan een in Helmond. De andere zesentwintig zijn gearresteerd in het Noord-Italiaanse Turijn, 25 Italianen en een Marokkaan.

Het is het resultaat van twee jaar onderzoek in samenwerking met Nederlandse autoriteiten, sinds in 2009 een jonge Italiaan in Turijn werd gearresteerd met een kilo marihuana. Het onderzoek legde een drugslijn bloot vanuit Nederland naar Italië die niet in verbinding lijkt te staan met de ‘traditionele’ Italiaanse misdaadorganisaties. Toch gaat het om Sicilianen uit de provincie van Palermo en Calabresen uit Reggio Calabria, die al een jaar of twintig geleden naar Turijn waren verhuisd.

“Er is ook geen sprake van crimineel kapitaal,” legt de Guardia di Finanza in Turijn uit, “want de leiders van de organisatie beschikten over eigen kapitaal, verdiend in commerciële activiteiten als gok-centra, zonnecentra en bars.”

In Turijn zelf wordt het beeld van de misdaad in de laatste jaren steeds meer bepaald door bendes Nigerianen en Marokkanen die elkaar bestrijden.

Op dit moment vindt hierover in Turijn een persconferentie plaats met Gian Carlo Caselli, procureur-generaal van de rechtbank van Turijn.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: