La Tana


De Rietvorken
januari 24, 2012, 1:08 pm
Filed under: Democratie, Italië, Mafia | Tags: , , , ,

De protesten van de ‘Rietvorken‘ begonnen deze week in Sicilië. Vanuit Palermo, Catania, Gela breidden blokkades door vrachtwagens, tractoren en taxi’s zich uit naar Calabrië en verder naar het Noorden van Italië. Vrachtwagens die met strakke schema’s en met ‘chirurgische precisie’ volgens La Repubblica ergens een kwartier het verkeer blokkeren, waarna ze vertrekken uit de gecreëerde verkeerschaos, om op een ander punt hetzelfde te doen. Meteen kwamen er geruchten op gang dat deze nieuwe beweging wordt geleid door de extreem-rechtse Forza Nuova, of door mafiosi. De verwarring over de achtergrond en karakter van de beweging van de ‘forconi’ is vrij groot.

In Sicilië, “hielden de mafiosi zich ook bezig met de ‘ordediensten’ gedurende de protesten, door winkeliers te dwingen hun winkels te sluiten”, vertelde de Siciliaanse regio-voorzitter Ivan Lo Bello van het werkgeversverbond Confindustria op de Italiaanse radio. “Er zijn aanklachten in die richting. Ik heb nooit gezegd dat de beweging van de ‘Forconi’ is samengesteld door mafiosi, maar als we bewijs hebben van mafiose infiltraties die de beweging geen voordeel maar schade toebrengen, is het duidelijk dat dit moet worden onderkend en dat dienovereenkomstig moet worden gehandeld.” De rechtbank van Palermo heeft een onderzoek geopend.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Ciao, abbiamo visto che avete linkato il nostro pezzo su Andrea Valenziani. Ci farebbe molto piacere comunicare con voi e chiedervi qualche informazione su questo bellissimo blog.

Potreste contattarci al nostro indirizzo email?

Grazie
La redazione di CTzen

Reactie door Ctzen
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: