La Tana


Bombrieven

Update 4 – 16 december: In de afgelopen dagen is de reeks kogelbrieven en plofpakketten gegroeid: aan de Belastingdienst in Rome was een pak gestuurd dat bij ontmanteling veel onschuldiger bleek dan het pakket van 9 december. En vandaag melden Italiaanse media dat gisteren 10 kogelbrieven zijn onderschept in het postkantoor van Lamezia Terme. Ze waren gericht aan: premier Mario Monti en ex-premier Silvio Berlusconi. Ook aan ‘oppositieleider’ Pier Luigi Bersani, minister van Sociale zaken Elsa Fornero, leider van de UDC Pierferdinando Casini. En aan de hoofdredacteuren van een aantal kranten:  Ferruccio De Bortoli (Corriere della Sera), Ezio Mauro (La Repubblica), Maurizio Belpietro (Libero), Leonardo Boriano (La Padania), Lamberto Sechi (Il Tempo). Dit keer luidt de afzender: ‘Movimento Armati Proletari’.

En dan is het nu 10 december en alweer tijd voor weer een update in een langer wordende reeks van plofpakketjes.

Vandaag schrijft La Repubblica dat een plofpakket aankwam op de Griekse ambassade in Parijs, er schijnt rook uit te zijn gekomen nog voordat het bij de ambassadeur op tafel lag. Het is onschadelijk gemaakt.

En in Rome werden vandaag in twee verschillende postkantoren enveloppen met kogels onderschept. Eén was gericht aan de persoonlijke secretaris van de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno. De ander aan de kersverse Italiaanse minister van Justitie, Paola Severino.

Il Mattino (Napolitaanse krant) beschrijft een langere reeks van plofpakken, bombrieven, kogelenveloppen, dreigbrieven sinds 2007, met de afzender Nucleo Mario Galesi. Galesi – een van de laatste loten van een nieuwe generatie Brigate Rosse – werd verdacht van het ombrengen van twee regeringsconsulenten. Massimo D’Antona in 1999 en Marco Biagi in 2002. Galesi werd in 2003 bij Arezzo tijdens een vuurgevecht in een trein door de spoorwegpolitie doodgeschoten. Een van de agenten kwam daarbij ook om het leven.

Update: vandaag 9 december is een bompak ontploft voor/bij/in een belastingkantoor in Rome. [artikel NRC]Op 8 december: Drie bombrieven stuurde de ‘Informele Anarchistische Federatie’ FAI naar Duitsland, waarvan een is onderschept, aldus een artikel in La Repubblica. Het onschadelijk gemaakte postpak was gericht aan Joseph Ackermann, en droeg als afzender de Europese Centrale Bank.

Die ‘FAI’ waarvan onduidelijk is wie of wat er achter steekt, heeft al eerder van zich laten ‘horen’. Op 18 december 2009 schreef ik erover:

En daar issie weer: de Informele Anarchistische Federatie. In 2004 bekend geworden door ontploffende pakketjes, onder meer in een vuilcontainer bij het huis van Romano Prodi.

En in 2004 schreef ik: ‘Gevoelens van onbehagen :: Van acquabomber tot brandbrief’

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] daar issie weer: de Informele Anarchistische Federatie. Met een verklaring van 4 pagina’s die gisteren in Milaan arriveerde bij het Dagblad Corriere […]

Pingback door Knieschot « La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: