La Tana


Proces ‘Infinito’
november 23, 2011, 11:51 am
Filed under: 'nDrangheta, Democratie, Diemen, Europa, Italië, Mafia | Tags: , , , ,

Met dit proces is het bewijs geleverd voor het bestaan van een ‘topstructuur’ van de ‘ndrangheta, de ‘Provincia’ geheten. De structuur heeft vertakkingen in 15 ‘locali’ (gangs) verspreid over Milaan en omgeving.

stemming 'ndrine Milaan - gefilmd door carabinieri

In het Noord-Italiaanse Lombardije bestaat een koepel van de ‘ndrangheta die is geïnfiltreerd in het weefsel van instituties en bedrijfsleven. Naast de infiltratie van de gangs van de Calabrese ‘ndrangheta in vooral de bouwsector en grondbedrijven, namen de bazen van de ‘ndrangheta ook een “serie initiatieven met electoraal karakter” om de wereld van de politiek “zowel op lokaal als regionaal niveau” te betreden. Een en ander ging geheel volgens mafiose methoden: de onderzoekers telden 130 brandaanslagen en 70 gevallen van intimidatie.

In het proces Infinito wat  zich naar het Nederlands laat vertalen als ‘oneindig’, zijn in de afgelopen week 110 veroordelingen gevallen tegen de ‘ndrangheta in het Noorden van Italië. Het zijn veroordelingen in de eerste graad. De juridische onderzoeken door o.a. Ilda Boccassini van de Dda, de antimafia-afdeling van het Milanese gerechtshof, werden gestart in 2003 naar aanleiding van een cocaïnetransport uit Zuid-Amerika, en zijn vervolgd met het gebruik van taps. De 170 arrestaties werden vorig jaar juli gemaakt. In de strafzaak van afgelopen week stonden 119 personen terecht, een overig aantal van 39 personen moet nog terechtstaan. Een recordaantal in de Italiaanse geschiedenis van het strafrecht.

Bron: La Stampa

En hier nog een fijne link naar een artikel dat de steeds gesmeerdere samenwerking tussen de Mexicaanse Zetas en de Italiaanse ‘ndrangheta onder de loep neemt.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: