La Tana


Angelino Alfano
november 9, 2011, 12:13 pm
Filed under: Bedreigde journalisten, Democratie, Europa, Italië, Mafia

Angelino Alfano is de gedoodverfde opvolger van Berlusconi. Zegt Berlusconi. Alfano is afkomstig uit het Siciliaanse Agrigento. Zijn politieke verleden ligt in Andreotti’s christendemocratische partij. Daarna maakte hij de overstap naar Berlusconi’s Forza Italia. Politiek bedrijven in Italië vergt kameleontische eigenschappen.

Alfano betuigde zijn solidariteit met Totò Cuffaro, ex-president van de Siciliaanse Regio, een kwartier nadat deze was afgetreden. Reden voor dat aftreden was Cuffaro’s veroordeling tot vijf jaar, vanwege zijn banden met … de mafia. [Italiaans interview met Alfano door RadioRadicale]. Een en ander gebeurde eind januari 08.

Angelino heeft ook eens, geheel per ongeluk uiteraard, mafiaboss Croce Napoli gekust, een mafioso uit het Siciliaanse niet zo vrolijke plaatsje Palma di Montechiaro.

Alfano wordt genoemd in niet mis te verstaan verband met Berlusconi’s maatje Marcello Dell’Utri in het gedetailleerde boek I Complici van journalist Lirio Abbate. (De Handlangers is niet vertaald). Dell’Utri komt uit Palermo, is senator, en is in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar, wegens … mafia. Lirio Abbate wordt sinds de publicatie van zijn boek ernstig bedreigd door Cosa Nostra.

Dat Berlusconi in 2008 Alfano minister van Justitie maakte en nu aanwijst als opvolger, is slechts het zoveelste geval van same old same.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] nieuwe vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken is de Sicilaan Angelino Alfano. Hij werd in 2007 voor het eerst beschreven in een paar zinnen in het boek I Complici (De […]

Pingback door Nieuwe Italiaanse regering | La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: