La Tana


Wapenhandelaar Theodor Cranendonk [6]

Een nieuwe aflevering over de zaak Cranendonk bij Argos. Morgen, 7 mei, van 12:15-13:00 uur op Radio 1.

Begin april diende voor de rechtbank in Rotterdam de zaak Cranendonk.
Theodor Cranendonk is in 1998 in Italië veroordeeld voor het leveren van raketwerpers aan de maffia. Hij weet in 1999 op raadselachtige wijze te ontsnappen. Eerst wordt hij overgeplaatst naar een psychiatrische kliniek en op het moment dat die overplaatsing door een Italiaanse rechter ongedaan dreigt te worden wandelt Cranendonk naar buiten en verdwijnt.
Vorig jaar werd bekend dat Cranendonk leeft als vrij man in Rotterdam.
Vooral Cranendonks vlucht uit Italiaanse gevangenschap, in maart 1999, roept bij de Nederlandse rechter, zo bleek vorige maand, nog altijd vragen op. Want: is hij nou ontsnapt, zoals de Italiaanse autoriteiten zeggen? Of mocht hij van de Italianen gewoon vertrekken, zoals Cranendonk vorig jaar tegenover het AD beweerde – en zoals zijn advocaat Inez Weski begin april tijdens de rechtszaak in Rotterdam nog eens herhaalde? Dat moet het openbaar ministerie nu uitzoeken.

De kwestie kent zo veel vreemde, onverklaarbare kanten, dat politici en strafrechtdeskundigen in eerdere uitzendingen van Argos suggereerden dat Cranendonk wellicht bescherming geniet als medewerker of informant van een inlichtingendienst. Daar hebben we afgelopen maanden verder onderzoek naar gedaan.

We achterhalen nieuwe feiten over die opmerkelijke verdwijning uit Italië. We ontdekken dat Cranendonks betrokkenheid bij wapenhandel geen incident is. En we vinden nieuwe aanwijzingen dat de oud-commando Cranendonk mogelijk banden heeft gehad met de geheime dienst – met dank aan de nalatenschap van een spraakmakend journalist, Willem Oltmans.

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

De wereldwijd gezochte milieucrimineel Georgio Comerio, de man van Giuliana Giunta die het bedrijf Avionav in de plaats Menzel Bourguiba in Tunesie leeft net als Cranendonk gewoon een rijkeluis bestaan ondanks een zogenaamd internationaal opsporingsbevel..:
http://en.wikipedia.org/wiki/Menzel_Bourguiba
http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2011-01-18/aziende-italiane-fuggono-063804.shtml?uuid=Aa7x5j0C&fromSearch

Reactie door TJEERD

Pas op waar je over schrijft!

Reactie door f.h.s

@ f.h.s.:

wat bedoel je precies?

Reactie door cecile landman

Theo Cranendonk schijnt niet meer in Rotterdam maar in Marbella aan een Spaanse costa te zijn wonen… Dit is nu je reinste frauduleuze klassejustitie en een nieuw voorbeeld van een gepiepelde Tweede Kamer..
Lees nieuwste aflevering van Ship Ahoy: http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

Reactie door tjeerd

Is er een relatie tussen de AP23 landmijnen, Cranendonk en de door de Ndrangheta in de jaren 80 en 90 gezonken schepen vol met gevaarlijk (nucleair) afval?? Google ook even op Frits Pril, de “dode getuige” van de zogenaamde vuurwerkramp in Enschede die onontplofte AP23’s heeft zien liggen vlak na de ramp eind mei 2000..:

Dat zijn natuurlijk slechts een aantal aanknopingspunten. Er zijn echter nog wat redenen om nog even verder te typen. Want als alle “zoekgeraakte” AP-23’s in Enschede hadden gelegen was de ramp NOG groter geweest. Waar liggen / lagen die andere AP-23’s dan wel niet? Verkocht aan vage dubieuze wapenhandelaren? Of direct op de boot vanuit de Eemshaven naar Irak gevaren in de jaren ‘90? Nah dat is en blijft speculeren zou je denken. Ware het niet dat er ook daarover wat aanwijzingen bestaan!

Zo zijn er onder andere geruchten geweest, die de ronde deden in Italië, dat de Maffia (Ndrangheta) daar, naast nucleair afval dus ook wapens voor diverse landen en instanties af zou zinken in de Middellandse Zee. Wellicht dus dat een beetje duik-expeditie meer duidelijkheid op kan leveren over de hide-out van de nog missende AP-23 landmijnen…

http://quofataferunt.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=358:waar-zijn-toch-die-ap-23-landmijnen

Reactie door tjeerd
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: