La Tana


Bombrief
december 24, 2010, 9:42 am
Filed under: Italië | Tags: , , ,

NRC – “De verantwoordelijkheid voor de twee bompakketten die vanmiddag in de Chileense en de Zwitserse ambassade in Rome ontploften, is opgeëist door een anarchistische groepering, de Informele Anarchistische Federatie (FAI). Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. In een brief die werd gevonden op één van de getroffen ambassades schrijft FAI: “We hebben besloten om onze stem opnieuw te laten voelen met woorden en met daden. Laten we het heersende systeem vernietigen.”

In 2004 schreef ik een stuk over de Italiaanse bombrieven en de ‘FAI’, die toen ook van zich liet horen:

De bombrieven die onlangs bij verschillende Europese instellingen en parlementariërs werden bezorgd, zouden verzonden zijn door Italiaanse anarchisten uit Bologna. Maar hoe waarschijnlijk is dit?

Bombrieven, pakketjes, vergiftigd water, en de in de afgelopen vier jaar ook de twee door de ‘Nieuwe Brigate Rosse’ gepleegde moordaanslagen. Terrorisme lijkt voor Italië weer dagelijkse kost te worden. Evenals de verschillende bewegingen of groepen die zich daar nu mee bezig houden.

Er ontstaan nieuwe loten van eerder opgeheven historische militante groepen en nieuwe namen als de ‘Informele Anarchistische Federatie’ waarvan niemand eerder gehoord had. De traditionele anarchistische federaties in Italië haastten zich afstand te nemen en verklaarden ook dat de Informele Anarchistische Federatie niet bestaat. [meer]

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: