La Tana


Netwerk
maart 25, 2010, 12:14 pm
Filed under: 'nDrangheta, Italië, Somalië, vuilnis | Tags: , , , ,

“De Nederlandse wapenhandelaar Theodor Cranendonk werd in Italië veroordeeld voor de levering van tientallen bazooka’s aan de ‘ndrangheta. Hij vluchtte na zijn vonnis naar Nederland.”

Mijn onderzoek, opgepikt door Netwerk van 24 maart 2010 (linkrot)

zie op Uitzending gemist : uitzendinggemist.nl/afleveringen/1154310

Advertenties

15 reacties so far
Plaats een reactie

Beste Cecile Landman.
Bedankt voor de interessante reportage bij Netwerk over Theo Cranendonk.
Blijkbaar heeft deze zaak het etiket ´staatsgeheim` want de kranten publiceren geen woord over deze zaak..
Ik heb van de PvdA begrepen dat zij deze zaak in de publiciteit gooien als mocht blijken dat deze man
vandoor gaat na zijn onbegrijpelijke vrijlating door de r/c..

Lees meer over deze zaak op internet.
Meer info

http://www.stelling.nl/followup/shipahoy.html

http://www.boublog.nl/2010/03/25/theo-cranendonk-en-het-nederlandse-vluchtgevaar/comment-page-1/#comment-10190

http://www.boublog.nl/2009/12/23/het-gifschip-probo-koala-en-de-persvrijheid/comment-page-1/#comment-10028

Reactie door petje

dank u voor de informatie Of ze er in Nederland ooit wat aan zullen doen betwijfel ik ten zeerste Hem laten rondlopen zeker ?!

Reactie door minidokter

Beste Cecile Landman,
Dank voor het screenshot!
Twee vrij recente foto’s die hoogst waarschijnlijk van Cranendonk zijn, staan nu op BOUblog. Daar wordt ook de bron vermeld.
http://www.boublog.nl/2010/03/25/theo-cranendonk-en-het-nederlandse-vluchtgevaar/

Reactie door mr.drs.BOU

Ik heb de” boublog” gelezen en probeerde daar een reactie achter te laten,maar dat werd door Mr drs Bou niet goedgekeurd omdat het de eerste reactie is die van andere mening is.Hier is de reactie:
Wat een ongeregeld zooitje op de blog van boublog. Geen van U kent de feiten en schrijven er maar op los.
@Mr DRS Bou:De rechter heeft besloten om de heer Cranendonk na 2 dagen vrij te laten,Als C echter zo’n gevaarlijk iemand was en voortvluchtig zou zijn,zou de rechter dit nooit doen,maar natuurlijk Volgens U is de Nederlandse Justitie corrupt! Wat een verklaring!Ook denkt U dat het in orde is om een foto op de blog te zetten van mensen die nergens iets mee te maken hebben,waarom plaats U niet een foto van Uw zelf erbij?Of zou U zich daar niet zo fijn bij voelen?
@Petje:Volgens U willen de nederlandse kranten niets over deze zaak publiceren,hoewel dit natuurlijk wel is gebeurd.Het schijnt dat “Petje”een persoonlijke vendetta tegen de heren Cranendonk heeft Zou interesant zijn om te weten waarom..Oja,U neemt ook aan dat er geen Mevr.C is maar een “delletje van 30″Waar is dit op gebaseert? Ja,daar is een beetje moeilijk andwoord op te geven he?U heeft het zeker over U zelf,midlife crisis misschien?en zelf een “delletje”aan de arm?
@ minidokter.Ik weet wie U bent ,en de arme meid schrijft dat haar heel wat is aangedaan 24 jaar geleden.Oja,maar ze “vergeet” er uit gemakzucht maar even bij te vertellen wat ze zelf voor schade aan de Familie heeft aangericht.Nee,dat wordt natuurlijk niet in de blog vermeld.O,ze zou de heer Cranendonk toch zo graag eens zien om met hem te praten!!!Laat me niet lachen,dat zal nooit gebeuren.
Ik ken de Heer Cranendonk en zijn familie vrij goed en er wordt ten onrechte veel negatiefs over hem geschreven,dat is een schande. En al jullie “bloggers” zouden je moeten schamen.

Reactie door Kad.K

@Kad.K Wilt u beweren dat minidokter Cranendonk’s dochter Marie Louise is??

Reactie door petje

Niet M-L dus maar een ex..
Maar er is meer:

De ‘ndrangheta (slot, deel acht): de misdaad-magnaat Theodor Crandendonk

(..)
Laten we terugkeren naar de spijtoptant Di Giovine.

Hij was een machtige baas binnen de ‘ndrangheta en had een relatie van de
dochter van Crandendonk, een Nederlandse miljardair die zaken waar veel geld mee gemoeid was deed met de ‘ndrangheta.
Theodor Crandendonk is een heel machtige man, en de spijtoptant Di Giovine wilde precies over hem een boekje opendoen met betrekking tot de zaak van die gifschepen. Deze internationale geldschieter, werd in 1999 in Italié gearresteerd, omdat hij niet minder dan 30 bazooka’s had geleverd an de milanese tak van de ‘ndrangheta waar diezelfde Emilio die Giovine de baas was.
Maar deze criminele internationale ondernemer kon heel eenvoudig uit de gevangenis ontsnappen.
Hoewel, ‘eenvoudig’?
Want, anders dan voor de meeste gedetineerden geldt die men rustig in hun cellen laat creperen, was het hem gelukt om zich door een arts ziek te laten verklaren, om daarna in een behoorlijke prestigieuze kliniek te worden opgenomen. En zonder dat de bewaker die hem daar in de gaten moest houden
het merkte (maar zou dat waar zijn?), was hij er in geslaagd zijn koffers te pakken en op zijn gemak naar zijn innig beminde vaderland af te reizen.
meer precies naar Rotterdam.

Dat feit herinnert mij aan een ander geval van ontsnapping waar de Staat bij betrokken was: die van generaal Kappler, die verantwoordelijk was voor de massa-slachting in Fosse Ardeatine. Een bloeddorstige nazi die op zijn dooie gemak, op Maria Hemelvaart van het jaar 1977 uit de kliniek in Rome waar hij opgenomen was, wist te ontsnappen.
Wanneer de geheime diensten en dus de Staat mensen helpt ontsnappen, is de modus operandi altijd de zelfde.

Ondergetekende heeft vanwege dit alles wat onderzoek verricht naar deze Thedor, en dankzij het signalement afgegegeven door een in Nederland wonende vrouw, ontdekte ik dat deze man, hoewel hij een ‘gevaarlijke
voortvluchtige’
genoemd wordt, gewoon doorging met het doen van lucratieve vuile zaken, en dat hij zelfs bezoek ontvangt van ambassadeurs uit allerlei landen.

Het is een man die ons veel zou kunnen vertellen over de illegale handel in radioactief afval, en hij zou zelfs wel eens meer kunnen weten over de waarheid achter de dood van Ilaria Alpi.
En nu verneem ik het nieuws waarover in geen enkele italiaanse krant bericht is, dat onze heer Cranendonk juist in Rotterdam gearresteerd is. Dit nieuws heb ik vernomen van diezelfde vrouw die in Nederland woont.
(zie dit italiaanse forum : http://poteriocculti.mastertopforum.biz/-vp19839.html#19839 )

Kunt u zeggen of dit klopt??

Reactie door petje

veel klokgeklingel, maar de klepels? 😉

Reactie door cecile landman

En wat is nu echt de waarheid?
De waarheid van Theo in het AD van vandaag of de waarheid van het italiaanse…………….???

Reactie door Els

Beste Els, het artikel in AD zou ik willen betitelen als klinkklare nonsens.

Of… laat ik een (1) slag om de arm houden: ik geloof hem echt als hij zegt dat hij nog nooit een speelgoedpistooltje heeft verkocht!

Reactie door cecile landman

Ik heb het artikel in het AD gekopieerd en ben het aan het lezen: zijn naam is Haas en niet Cranendonk en justitie zit helemaal fout. Emilio heeft hem er ingeluisd. Hij heeft nul komma nul gedaan. De Zwitserse justitie heeft hem vrijgepleit volgens hemzelf.
Hij hangt een heel zielig verhaal op over zijn geisoleerde isolatie en zijn opname in de kliniek. Hij ging bijna dood van de ellende. Zodat hij maar zijn koffer heeft gepakt en is weggegaan.. Zo makkelijk gaat het bij deze meneer.. Duidelijk een HEEL gekleurd en feitelijk zeer incorrect verhaal.

Reactie door petje

In zijn huis in Klosters is bij de huiszoeking Giorgio Comerio’s ODM (Ocean Disposal Management)planning over het illegaal neerzinken en op land dumpen van giftig en nucleair afval. Ook Greenpeace heeft stukken dat hij afval in Angola kon laten storten door het bedrijf FTS in Houston. Btw zijn zoon heeft ook een adres in Houston..
Deze meneer Comerio is net als Cranendonk verdwenen en als hij boven water komt is zijn naam ook vast Haas en anderen hebben het gedaan..

Reactie door petje

Ui ht artikel blijkt ook zonneklaar dat de Nederlandse overheid hem gewoon zijn gang heeft laten gaan ondanks een internationaal opsporingsbevel na zijn vlucht uit die Noord-Italiaanse kliniek.

Reactie door petje

De verblijfplaats van Giorgio Comerio is me bekend. 😉

Reactie door cecile landman

Gokje: Tel Aviv?

Reactie door petje

Nee, da’s misgegokt.

Reactie door cecile landman
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: