La Tana


Magistraal protest
januari 30, 2010, 10:06 pm
Filed under: Italië | Tags: , ,

Bij de opening van het Italiaanse juridische jaar zijn rechters en openbaar aanklagers en masse door het hele land de ceremonie zalen uitgelopen. Zwijgend. In toga. Italiaanse constitutie in de hand. In Palermo. In Milaan. In Napels. In Rome. In Turijn. In Salerno. Trieste. Bologna.

De protesten hekelen de regeringspolitiek: “De justitie functioneert niet, echte hervormingen worden niet ingevoerd, maar alleen destructieve hervormingen zoals die van het ‘korte proces'”, schrijft La Repubblica.

“Het ‘korte proces’  “garandeert niets, behalve een snelle dood van het proces”, zegt Ingroia, antimafia rechter in Palermo. Op de rechtbanken ontbreekt steeds meer personeel, waardoor processen helemaal niet gevoerd kunnen worden. En in diverse ‘paleizen’ van justitie willen liften wel eens een paar verdiepingen meer naar beneden kletteren dan op het aangedrukte knopje stond aangegeven. De gerechtelijke burelen staan kort gezegd op instorten.

En bovenop de moeilijke tot onmogelijke werksituaties wordt de magistratuur agressief aangevallen, vooral door premier Silvio B.

Maar nu hebben de magistraten geprotesteerd. Zoals aangekondigd.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Tja. Het probleem is dat rechters protetesteren wel, maar er word niks mee gemaakt die Italie een betere land zou maken.

Reactie door Mammamsterdam

Wel zie ik steeds meer indicaties voor onrust:

– Magistraten voeren protest met de constitutie in hun hand.
– Massaal protesterende politie in Rome.
– Arbeiders (werknemers???) bezetten fabrieken etc. die worden bedreigd met sluiting. Het is nu al een paar keer voorgevallen dat ze met geweld zijn aangevallen (ijzeren pijpen en zo) door knokploegen van eigenaren

Reactie door cecile landman
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: