La Tana


‘Executiepeloton’

Antimafia rechter Nino Di Matteo  heeft Totò Cuffaro, de ex-Regio president van Sicilië aangeklaagd wegens ‘externe steun in mafiose vereniging’. Vijf februari zal de eerste zitting zijn.

Di Matteo, (48), leeft sinds 16 jaar onder bescherming. “Ontberingen en opofferingen maken deel uit van het beroep dat ik heb gekozen” zegt hij, maar er zit een maar aan vast, die de conditie van de Italiaanse magistraten in deze tijd anders maakt: “Sinds een paar jaar is het gewoonte geworden voor mannen die deel uitmaken van de instituties, en journalisten, om te zeggen dat de magistraten zijn gepolitiseerd (Berlusconi riep dit vanaf het podium in Milaan, in de toespraak die hij hield net voordat hij de ‘mini-Dom’ in zijn gezicht kreeg), ontspoord, dat ze het slechte willen voor de anderen, tot zelfs de geuite beschuldiging dat de magistraten een ‘executiepeloton’ zijn.”

Ook dat laatste zei Silvio B. himself, als reden waarom hij afgelopen week niet op kwam dagen voor een van de processen waarin hij is aangeklaagd.

bron: Il Fatto Quotidiano

Een artikel vandaag in Dagblad La Repubblica beschrijft dat de magistraten zich bezinnen op actie tegen het “processus interruptus” (voor het zingen de rechtszaal uit).
Misschien gaan ze deze week met zijn allen in zwarte toga’s en met de Italiaanse Constitutie in de hand, zichtbaar protesteren tijdens de opening van het nieuwe juridische jaar.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: