La Tana


Strategie van de spanning

Zegt een zeer wijze Italiaanse magistraat over de desastreuze rotvaart waarin de Italiaanse mafia-politieke ontwikkelingen zich manifesteren: “De strategie van de spanning wordt gevoerd om regeringen te stabiliseren. Dus als ze al gevoerd wordt, dan heeft het mogelijk meer te maken met de staat zelf, dan met Cosa Nostra.”

En Pino Finocchiaro van RaiNews24 schrijft:

“Langzaam, maar onverbiddelijk doemt de terroristische strategie van Cosa Nostra weer op.

Sinds enkele maanden onderzoekt de Italiaanse magistratuur een aanslagen-project tegen nationaal antimafia procureur Piero Grasso en journalist Lirio Abbate. Het onderzoek bevestigde de vermoedens. Het plan voorzag in het gebruik van een grote hoeveelheid explosieven, verstopt in Caltanissetta. En er is een plan om op eclatante manier de procureur van Caltanissetta Sergio Lari te doden, de OvJ’s Nico Gozzo en Gaetano Paci, en Palermitaans procureur, Antonio Ingroia. [..]

Nota bene vanuit de gevangenis worden aanslagen voorbereid om de ex-burgemeester van Gela, Rosario Crocetta te vermoorden, en de rechter Giovambattista Tona. Het project is onthuld door de antimafia rechtbank van Caltanissetta [..].

Volgens de onderzoekers ligt het terroristische project in handen van de clans in Palermo en Trapani. [..]

We zijn aangekomen bij de strategie van de spanning. De staat zet zijn 007’s in. Sinds maanden verzamelen de veiligheidsdiensten zorgwekkende signalen in Sicilie: een aantal mafia-families wil een nieuw oorlogs-seizoen openen.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: