La Tana


mafiosi van de straat
januari 11, 2010, 2:00 pm
Filed under: 'nDrangheta, camorra, Italië, Mafia | Tags: , ,

Weer lees ik een zoveelste bevestiging dat de ‘strijd’ van de regering Berlusconi niet echt is, omdat die zich niet tegen de bovenste lagen van de mafia richt. Misschien ook leuk voor Bram Moszkowicz om zich iets beter op de hoogte te stellen van de feiten, die hem bij deze als het ware aan komen waaien.

«Più chiaro di così non si può. Ci lasciano prendere solo i piccoli boss di strada».

Gian Carlo Caselli heeft ook een boek geschreven. Het is het zoveelste boek dat is geschreven door een Italiaanse anti-mafia magistraat.

Waarom ontpoppen de Italiaanse magistraten zich steeds vaker als boekenschrijvers? Is het omdat het Italiaanse recht zodanig wordt tegengewerkt dat juridische veroordelingen niet kunnen volstaan? Ofwel: ‘laat het recht spreken’ is er  een eufemisme?

Voor Gian Carlo Caselli is de vraagstelling ook een constatering: “Duidelijker kan het niet worden. Ze laten ons alleen de mafiosi van de straat arresteren.”

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

En dit helaas is erg duidelijk als je ook kijkt naar de beperkingen die onderzoekrs en rechters worden opgelegd. Juist omdat Berlusconi verder vrijelijk wil praten aan de telefoon met zijn vriendjes, over wie hem precies gepijpt heeft om aan een ministerpost aan te komen (taps die een argentijnse krant tzt wel gepublicerd heeft, terwijl in italie alleen cabaretiere Guzzanti het over had, zoals jij maar al te goed weet) kunne de rechters geen taps meer gebruiken. Juist een middeltje dieveel in de strijd tegen de mafia heeft opgeleverd.

Afijn, ik om uit een Bananerepubliek, met mijn welgemeende excuses aan de bananen. Daar moet ik mee leren leven, iets wat met een goed therapeut volgens mij in een tiental jaar therapie wel zal lukken, denk ik.

Reactie door Mammamsterdam
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: