La Tana


Dom

Terwijl in København de wereld misschien nog even wordt gered zakt de laars van Europa verder weg in een moeras van gevaarlijke stellingnames door de Italiaanse regeringslieden.

De voorzitter van de Italiaanse senaat Renato Schifani stelde vandaag dat het Facebook netwerk gevaarlijker is dan de Italiaanse extremistische (lees: terroristische) groeperingen uit de jaren ’70. Naar die jaren wordt de laatste dagen, sinds de mini-Dom en de neus van de premier wel erg vaak verwezen, merkt ook The Times op.

De Italiaanse premier zelf was de afgelopen dagen erg moe en aangeslagen, en kreeg een heleboel mensen (‘un via vai’ volgens Bossi van de Lega Nord) op bezoek in het ziekenhuis. Ook zijn goede vriend (en van de mafia) Dell’Utri kwam langs. De premier kon bijna niet eten en liet tussen neus en lippen weten dat een aantal specifieke journalisten morele verantwoordelijkheid draagt voor het voorval met de ‘mini-Dom’.

Il Fatto vroeg prominenten als Margherita Hack, Dario Fo en Andrea Camilleri om een reactie. Onder hen ook Giorgio Bocca, ‘grand-old-man’ onder de Italiaanse critici: “Er zijn sterke analogieën met de Reichstag-brand, die tot speciale wetten leidde. Ik ben er bang voor /.. Vanaf nu zal het onmogelijk zijn Berlusconi te bekritiseren, want daarop volgt de beschuldiging van communist of terrorist.”

[En terzijde nieuw nieuws: het Italiaanse leger zal worden geprivatiseerd.]

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: