La Tana


Palermo: bergen afval
november 13, 2009, 9:03 am
Filed under: Italië, Mafia, vuilnis | Tags: , , ,

Palermo zit in een ‘pre-Napolitaanse situatie’ wat betreft het afval. Wat in de zomer al zichtbaar was is er nu een ramp aan het worden. Het afval wordt in en rond Palermo al een tijdje niet meer opgehaald.

munnezzanimata

De vuilnisophalers van het bedrijf Coinres krijgen al maanden geen salaris uitbetaald dus ze staken regelmatig. De Palermitaanse afvalstort van Bellolampo sloot de poort want het daarvoor verantwoordelijke bedrijf Amia moet ook nog 60miljoen vangen van Coinres, dat in ernstige financiële moeilijkheden verkeert. Zestig burgemeesters uit de provincie gaan de laatste tijd van sit-in naar sit-in en bezetten de afgelopen dagen het gebouw van de Siciliaanse Regio. Resultaat: ook Palermo en provincie krijgen nu (wat Napels al meer dan 15 jaar heeft) een speciale ‘afvalcommissaris’ uit Rome, die over het water en het afval gaat, en die ervoor moet zorgen dat het vuil wordt opgehaald en verwerkt.

Een rapport dat ongeveer een half jaar geleden uitkwam voorspelt in de komende twee jaar een landelijke afvalramp in Italië.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: