La Tana


Co.Co.Cosentino
november 9, 2009, 10:09 pm
Filed under: camorra, Democratie, Europa, Gomorra, Italië, Mafia, Napels, vuilnis | Tags: ,

Nicola Cosentino hangt gevangenis, huisdetentie, of een diskwalificatie boven het hoofd, wat schorsing uit zijn publieke functie in kan houden als ondersecretaris op Economische Zaken. Hij is ook regionaal secretaris voor de PdL, die vrijheidspartij van Berlusconi.

Cosentino komt uit Casal di Principe, het dorp waar de Casalesi-clan vandaan komt, de meest gevaarlijke organisatie binnen de camorra. Ook Roberto Saviano, de schrijver die door hen wordt bedreigd, komt uit Casal di Principe. Cosentino noemde ik al vaker.

urla!

Cosentino’s gangen worden onderzocht vanwege veronderstelde contacten met en steun aan de Casalesi-clan. De procedures zijn in gang gezet na onthullingen van een aantal ‘medewerkers van justitie’ (spijtoptanten).

Hoewel de magistraten in kwestie er verder niets over meedelen gaat het gerucht dat het bevel voor gevangenneming van Cosentino is ondertekend door de Napolitaanse rechtbank. De officiële kennisgeving van de rechtbank is naar de voorzitter van het Italiaanse parlement gestuurd, met aanvraag van autorisatie voor de te volgen procedures.

De onderzoeken naar Cosentino, zo werd me een paar maanden terug in Napels verteld door antimafia onderzoeksrechters, worden beschouwd als “een mijnenveld”.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: