La Tana


maden en wormen

De christendemocraten inclusief het CDA beschermen de mediadictatoriale belangenverstrengelde positie van Silvio B.

De Resolutie over het op 08-10-2009 gehouden ‘Debate on freedom of information in Italy‘ is door het Euro-parlement afgestemd.

De eerste commentaren beluisterend lijkt het erop dat de tegenstanders van de resolutie intussen, net als Berlusconi zijn gaan lijden aan het Berlusconische vervolgingssyndroom, want eea zou ‘teveel op Berlusconi zijn gericht’. Gek he’?

[..]

il-lettone-di-putin-vignetta-berlusconi-daddario

Update I – 23 okt. 09: De link achter ‘Gek he’?’ verwijst naar een stuk in El País, dat gaat over de private ontmoeting van Berlusconi en Putin in de een of andere hyperluxe datsja van de koning-keizer van het huidige Rusland, Putanin. De titel daarvan luidt: ‘Cumbre privada Berlusconi-Putin para hablar de energía’. Het gaat om een “visita secreta y privadísima”, en die woorden behoeven geen vertaling.

De NOS bericht vandaag op Radio-1 dat het Jordaanse koningshuis woest is op Berlusconi, die vanwege zijn feestje met Putin het Jordaanse vorstenhuis had laten zitten, en zijn afspraak voor een lunch of diner niet eens had afgezegd. Het nieuws over de Berlusconi-Putin-top over ‘energie’ is al dagen oud. Berlusconi is vannacht teruggekomen in Rome.

Maar ik begrijp weer eens iets niet, en dat is het ‘nieuws’ over het ‘schofferen’ van het Jordaanse koningshuis door Berlusconi (doet de man nog iets anders dan schofferen?) wat blijkbaar belangrijker wordt gevonden dan het ‘energie’ bezoek van Berlusconi aan Putin.

Om die verwarring te boven te komen, hier een link naar “Inneres Auge”, met een nieuw lied van Franco Battiato:“Il tutto è più della somma delle sue parti”

Update II – Correctie: Berlusconi is het niet gelukt op tijd terug te komen van zijn bezoek aan zijn amico Putin, en liep daardoor een belangrijke ministerraadsvergadering mis waarvoor een ruzie stond aangekondigd met Tremonti, zijn minister van Economie. Door een sneeuwstorm had zijn vliegtuig niet kunnen vertrekken, zei premier Silvio B.

Talloze artikelen en blog-berichten stellen dat het een persoonlijke sneeuwbui,  ‘Ad Personam‘ moet zijn geweest. Want webcams, weerberichten en beelden ter plaatse wijzen uit dat er geen sprake was van Russisch noodweer. Hier en daar wordt ietwat ironisch gevraagd om wat voor ‘type’ sneeuw het ging?? 

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: