La Tana


Belpaese, oud Neapolis
juli 13, 2009, 5:29 pm
Filed under: Bedreigde journalisten, camorra, Italië, Napels, vuilnis

De zon schijnt en de lucht is blauw en in en om Napels branden nog immer de vuren van ongedefinieerd afval, dat hoe dan ook na het verbranden te categoriseren zal zijn als gevaarlijk afval. De oorspronkelijke aard van het afval kan van alles zijn. Het verhaal is wel bekend. De Italiaanse premier maakte een gigantische show van het opruimen van Napels, maar in de periferie blijft het business as usual, driven by the usual suspects.

In het centrum van de stad, werd bij een gewapende actie door ‘de ene misdaadclan tegen de andere’, de onschuldige Roemeense Petru door kogels geraakt, en stierf in het metrostation van Montesanto, een paar weken terug. (Verkeerde tijd, verkeerde plaats en geen hulp van niemand. De ambulance arriveerde een half uur later. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt op ongeveer 50 meter afstand van deze ‘plaats delict’).

De schietpartij wordt onderzocht door een magistraat. Haar auto ging de afgelopen week in vlammen op. De schietpartij vond plaats in het kader van een vrij verse clan-oorlog, tussen die van de Quartieri Spagnoli, en die van Montesanto. Beide buurten liggen in het oude centrum van de stad.

Na het horen van schoten in de straten bellen vrienden in de buurt elkaar op. “Ben je er nog?” Het doet me denken aan verhalen uit Bagdad, maar de vergelijking gaat verder nogal mank. De staat van alertheid is weer hoog, deze dagen in centrum Napels, onder de gewone bevolking.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Tja, the world just doen’t care…

Reactie door Wanda

+s 😉

Reactie door Wanda
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: