La Tana


Benefietvoorstelling aardbevingsslachtoffers Abruzzo
april 17, 2009, 1:37 pm
Filed under: Italië

Persbericht:

Stichting Quelli di Astaroth organiseert in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een benefietvoorstelling ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo. Deze benefietavond is de eerste die in Nederland plaatsvindt.

De voorstelling, getiteld “Een reis door Abruzzo – Viaggio in Abruzzo” wordt gehouden op donderdag 23 april van 18 uur tot 21 uur in de Oude Lutherse Kerk (Aula Magna van de Universiteit van Amsterdam), Singel 411 te Amsterdam.

De voorstelling bestaat uit een compositie van zang, live muziek, multimedia, toneel, dans en literaire readings met medewerking van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars en instellingen o.a. Toneelgroep Amsterdam met scènes uit hun voorstelling Rocco e i suoi fratelli, mezzosopraan Carla Regina, zanger Tenedle, verschillende musici en de vaste spelers van toneelgroep Quelli di Astaroth.

De opbrengsten van entreekaarten en donaties zullen worden aangewend voor de wederopbouw van de Universiteit van L’Aquila, met als doel de academische wereld in Abruzzo te helpen overleven. Het is verder de bedoeling om een sterkere relatie te ontwikkelen tussen de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van L’Aquila.

Bij L’Aquila, in de Laboratori Nazionali del Gran Sasso, bevindt zich een deeltjesversneller van het Italiaans Nationaal Wetenschappelijk Instituut. De Laboratori en de Universiteit van Amsterdam delen onderzoekprojecten op dit gebied met de CERN in Genève.

Alle donaties zullen worden beheerd door de Amsterdamse notaris Jan Schouten.

Stichting Quelli di Astaroth: www.ondaitaliana.org

Universiteit van Amsterdam: www.uva.nl

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Dag Cecile,

Ik stuitte op je blog. Ik ben namelijk wonachtg in Napels en schrijf vanuit die stad voor o.a HP/De Tijd en De Pers. Ben jij nog in Italie woonachtig? Mail me, als je wilt.

Met groet,

Ralf

Reactie door Ralf
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: