La Tana


BB [alias: Benito Berlusconi]
maart 11, 2009, 10:58 am
Filed under: Europa, Italië, Mafia, Media, P2, Vaticaan

berlusconi

In het afgelopen jaar heeft cavalier Benito Berlusconi gecommuniceerd dat: 1) zijn Verheven Persoon niet onderworpen kan worden aan strafprocessen, ongacht wat voor misdrijf hij maar pleegt; 2) als een veroordeling van het Hof van Cassatie hem niet bevalt, verandert hij die per decreet; 3) als het staatshoofd het decreet niet ondertekent, vormt hij een obstakel voor de regeerbaarheid; 4) als de Constitutie hem niet toestaat decreten uit te vaardigen over wat er ook maar in hem opkomt, moet die worden veranderd, ook op het dreunende ritme van de meerderheid, ook de Kamers ontbindend om ‘terug te keren tot het volk’. Nu beweert hij dat 5) het parlement hem tijd doet verliezen, met al die afgevaardigden en senatoren (in grote meerderheid door hemzelf benoemd via nepverkiezingen) waarvan je nooit weet hoe ze zullen stemmen en hij stelt voor 6) om alleen de fractieleiders te laten stemmen om ‘verrassingen’ te voorkomen. Er bestaat wel nog de Constitutie, die uitgaat van de stem van iedere parlementariër ‘zonder belemmering van hun mandaat’ maar wat maakt het uit. Intussen 7) worden de rechters die mensen onderzoeken of arresteren of vrijlaten tegen de wens van de regering in onmiddellijk bezocht door de inspecteurs van Al Fano (minister van Justitie). En 8 ) de straten worden gepatrouilleerd door militairen en door ‘rondes’ van de partij, embrio van de nieuwe Vrijwillige Militie voor de Nationale Veiligheid. En, voor wie protesteert, bestaat het vooruitzicht van 10) een sterke reductie van het stakingsrecht. En 11) de regering prepareert muilkorf-normen voor de pers en voor de blogs. En pretendeert 12) ook de president van de staatsTV Rai te nomineren, wat is voorbehouden aan de oppositie.

Dus luidt de vraag aan de fijne voordrachtskunstenaars die telkens weer uitnodigen om vooral niet te demoniseren: vertel ons, gentilmente, wat is de naam voor deze zooi hier?

[Vertaling van: Mangano & manganello – Marco Travaglio in L’Unità]

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] (slechts, enkel en alleen) de mening van Benito BerlusKing te verkondigen. 0 Reacties Geen Reacties tot nu toe Plaats een reactie RSS feed voor reacties […]

Pingback door De Italiaanse Vrijheid « La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: