La Tana


Parole, parole

Afgelopen zondag werd Giuseppe Nirta gearresteerd in Amsterdam.

“Niet uit te sluiten is dat ook Giovanni Strangio in Amsterdam is,” vertelde mij de man die vanuit zuidelijk Italië de achtervolging en arrestatie coördineerde.

strangio

De negenentwintigjarige Strangio is een van de killers van Duisburg. Het Parool publiceerde een stukje over de arrestatie van Nirta. Met foto van ‘Strangio’.

Foto EPA/Franco Cufari Foto EPA/Franco Cufari

Maar de foto in Het Parool toont een heel andere man dan het gezicht op de foto die het Duitse Bundeskriminalamt van Giovanni Strangio op haar site heeft, in de sectie: ‘Meistgesuchte Personen’.

Omtrent de berichtgeving over de arrestatie van Giuseppe Nirta in Amsterdam afgelopen zondag, maakte ook ‘misdaadjournalist’ Wim van der Pol op de radio bij de EO afgelopen woensdag een foutje door te zeggen dat er bij het bloedbad in Duisburg vijf doden waren gevallen, in augustus 2007, maar: er vielen daar zes doden.

Maakt het iets uit, een dode meer of minder? Gaan media over feiten of over kletskop met vulling? Hangt het af van de achtergrond van de doden? Maar al te vaak is dat waar gebleken. Zo kreeg het wapenfeit door een waarachtig doodseskader van de Napolitaanse camorra met zes Afrikaanse doden op 18 september 2008 in Castel Volturno weinig ruimte in Nederlandse media.

‘Duisburg’ gaat over de moorden door de ene ‘ndrangheta clan uit het zuidelijke Calabrië op zes mannen van een andere clan ook uit Calabrië, waarmee een vete woedt (vergelijk het woord met: ‘faida’ en ‘fitna’ en voilà, een ethymologische lijn wordt zichtbaar). Maar daar maakt natuurlijk niemand een film over.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] en Francesco Romeo zijn in de avond (?) van 12 maart door de politie in Amsterdam gearresteerd. Strangio wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het ‘bloedbad van Duisburg’, augustus 2007. […]

Pingback door ‘ndranghetisti opgepakt in Amsterdam « La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: