La Tana


La parte del boia [‘Diaz’ proces, Genua, november 2008]
november 14, 2008, 2:40 am
Filed under: Italië, Media, NL, Opportunism | Tags: , , ,

[Nacht: tussen 3.00 en 4.00 uur. De uitspraak in het proces ‘Diaz’ is gevallen. De school waar de Italiaanse politie in het holst van die nacht in 2001 tijdens de G8 in Genua beestachtig tekeer ging en met enorm geweld inhakte op slapende demonstranten].

E se tu la credevi vendetta
il fosforo di guardia
segnalava la tua urgenza di potere
mentre ti emozionavi nel ruolo più eccitante della legge
quello che non protegge
la parte del boia.

“Het is een interne Italiaanse kwestie!!” riep in 2002 de toenmalige (?) hoofdredacteur Buitenland van Dagblad Trouw door mijn telefoon. Het was de reden waarom ik een artikel over de kwestie niet kon verkopen aan de krant waarvoor ik eerder een jaar of wat had gecorrespondeerd vanuit Italië. Het gesprek ging over de set-ups van de diverse Italiaanse politie ‘diensten’ en de hogere -dus politieke- machten omtrent de reactie van de Italiaanse ‘autoriteiten’ (what’s in a word) gedurende de internationale G8-top in Genua in 2001. Trouw dus. Misschien wel de … [tsja.tsjee.oh…!] van Nederland.

De verplaatsing van molotovs door de Italiaanse politie van ergens buiten op straat naar binnen de school, moest dienen als bewijslast en rechtvaardiging voor de krankzinnig gewelddadige inval in de Diaz-school in Genua, luidt één deel van de aanklacht van het Openbaar ministerie.

fantasmolotov

En nu ligt er de uitspraak voor deze topfunctionarissen van de Italiaanse politie. Ze waren en zijn gedekt. What’s new? Vrijspraak. En zoals voorspeld: de enkele ‘straffen’ die wel werden uitgesproken zijn voor de lagere rangen. Alles daarboven is onaantastbaar. Bijna heilig. Zoals meneer Francesco Gratteri die nu nationaal hoofd anti-terreur is in de laars van Europa, en ook in de noodsituatie rond camorra in Napels een nogal belangrijke rol speelt.

Gilberto Pagani, president van de Vereniging van Europese Democratische Advokaten, verklaarde na de uitspraak van de Italiaanse rechter/s (Gabrio Barone) dat Italië nu moet worden gezien als een politiestaat: want de politie kan, zoals met het oordeel in het Diaz-proces op 13 november werd bevestigd, straffeloos valse verklaringen afleggen en ondertekenen, mensen in elkaar slaan en bedreigen en ga zo maar door. Van serieus tot nog erger.

Maar gaan de ontwikkelingen werkelijk zo langzaam dat ze door ‘het gros van de Europeanen’ niet worden opgemerkt?! Zeker is opportunisme de superregel waaraan mensen zich houden. En Nederland gaat in Italië vooral op vakantie, pizza eten. Dus al dat geklooi over Europa is helemaal niet serieus te nemen. Dag Balk, dag ‘rope, ga maar lekker slapen en dromen over ‘Europese’ verschillen met Turkije.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Wat is die Italiaanse regering toch corrupt.
Zoals is die Diaz school is huisgehouden en zoals de verantwoordelijken vrijgaan…..
Ik schaam me dat Italie ooit deel heeft kunnen worden van de EU.

Reactie door g. bakker
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: