La Tana


La Onda
oktober 29, 2008, 7:21 pm
Filed under: Italië | Tags: , , , , ,

De ‘nieuwe onderwijswet’ van minister Gelmini is goedgekeurd door de Italiaanse Senaat. Tijdens de stemming protesteerden buiten de Senaat in Rome duizenden scholieren en studenten tegen de wet.

Door het hele land wordt vandaag gedemonstreerd, en morgen weer. Provocaties van extreem-rechtse studenten leidden in Rome op het Piazza Navona tot relletjes waarin vier gewonden vielen en enkele tientallen arrestaties zijn gemaakt. Studenten klagen dat ze zelf de politie hebben moeten roepen, die nergens te bekennen was. En het is lastig om in de Italiaanse context dan niet meteen achterdochtig te worden.

Update: En inderdaad, Beppe Grillo heeft nu een video op zijn blog gezet van rechts-extremisten die met een busje vol helmen en in de kleuren van de Italiaanse vlag geverfde stokken, zomaar langs de politie kwamen… Grillo: “Gister op Piazza Navona stond een bus die door de politie was doorgelaten. In de bus lagen helms en stokken en zaten een twintigtal provocateurs. Provocateurs, geen studenten.” Update2: Cossiga had nb de te volgen lijn al aangegeven!

Hoe dan ook, morgen gaat onderwijsminister Gelmini toch maar niet naar een conferentie over ‘Meritocratie, aanklachten en oplossingen’ op de prestigieuze academie Luiss in Rome.

La Onda protesteert [blokkades van wegen en sporen, bezette universiteiten en scholen, publieke lessen in de buitenlucht, in Milaan o.a. door Dario Fo] in Ancona, Bari, Brescia, Bologna, Cagliari, Catania, Catanzaro, Chieti, Cosenza, Filadelfia, Florence, Genova, Lecce, Macerata, Messina, Milaan, Napels, Padova, Palermo, Pavia, Pescara, Pisa, Potenza, Rome, Siena, Teramo, Torino,Trento, Trieste, Venezia, Vicenza. [etc]

De vakbonden sluiten zich bij de studenten aan, en ook de Partito Democratico, de grootste Italiaanse oppositiepartij, die oproept tot een referendum over de wet, met het doel die ongeldig te verklaren.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: