La Tana


Mag het een onsje meer zijn?
juni 6, 2008, 3:10 pm
Filed under: Italië | Tags: , , ,

De afvaltransporten van Napels naar de vuilverbrandingsinstallatie van Hamburg zijn weer eens opgeschort, nu omdat deze week in een van de vrachtwagens radioactiviteit is vastgesteld, boven de normale niveaus zoals die in de natuur kunnen worden aangetroffen. Dit vertelde een woordvoerder van het Hamburgse bedrijf aan het Italiaanse persbureau Ansa. [Update 7 juni: De vuiltransporten zijn hervat, Hamburg laat ze weer toe. Verdere uitleg is -nog- niet te vinden]

Trallalla

Berlusconi neemt intussen de houding aan van redder van la patria. Onnodig te vermelden dat niet iedereen daarin gelooft. Nieuwe regeringsbesluiten buitelen over elkaar heen. De brug tussen Calabrië en Sicilië gaat er wel komen. Vier nucleaire centrales zullen worden aangelegd.

En dan is er het nieuwe decreet nr. 90 over de bestrijding van de afvalcrisis dat werd opgesteld tijdens de in Napels gehouden eerste ministerraad van Berlusconi’s nieuwe regering op 23 mei.

Na de officiële bekendmaking van de tekst vergaderden 75 Napolitaanse rechters over het decreet, en ondertekenden een document dat de voorgestelde maatregelen als onconstitutioneel bestempelt. De rechtbank arresteerde in dezelfde week een stuk of 25 personen van het ‘Speciale Afvalcommissariaat’ en uit de publiek/private sector, wegens betrokkenheid met vies, voos en verkeerd in vuile vuilniszaken. Trallalla.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: