La Tana


Vanavond in De Waag: Alive in Baghdad
april 7, 2008, 3:45 pm
Filed under: Iraq, Media

Presentatie Brian Conley

Op maandag 7 april verzorgt Brian Conley, oprichter van Alive in Baghdad een presentatie bij Waag Society in het Theatrum Anatomicum. Tijdens de presentatie is er een livestream via internet te volgen. De presentatie begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Alive in Baghdad
In de zomer van 2006 startte het project Alive in Baghdad. Er worden videocamera’s, microfoons, opnamemateriaal en trainingen gegeven aan Irakis.

Sinds de oprichting worden er vanuit Bagdad wekelijks uitzendingen verzorgd. Verschillende onderwerpen komen aan bod, van bescherming van familie tegen bommen, tot hoe het leven eruit ziet als Irakese politieofficier in de stad.

Alive in Baghdad vraagt Irakese journalisten videoverslagen aan te leveren over het alledaagse leven. Door het werk van een team van Amerikaanse en Irakese correspondenten die in Baghdad zijn gestationeerd, wordt er uitgebreid verslag gedaan over de conflicten door de ogen van de bevolking en laat beelden van het dagelijks leven in een videoverslag zien.

Alive in Baghdad is een project van Small World News Ltd. Co. met drie productie teams in Irak, Syrië, en Mexico, voor de twee nieuwsprogramma’s, Alive in Baghdad en Alive in Mexico.

De presentatie van 7 april wordt mede mogelijk gemaakt door Waag Society, Streamtime en Institute of Network Cultures. In de viewer is een van de filmreportages te zien van de website van Alive in Baghdad (gepubliceerd onder Creative Commons Licentie).

De Waag – Nieuwmarkt 4 – Amsterdam – Van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: