La Tana


Magic World
maart 12, 2008, 2:42 pm
Filed under: Italië | Tags: , , , , , ,

De jongste kroongetuige tegen de camorra is dertien jaar. Hij leeft met zijn familie ver weg van Napels en staat onder bescherming.

Hij verzwijgt niet wat hij op 10 augustus vorig jaar bij de ingang van pretpark Magic World in Licola (Napels) zag gebeuren: “Het was een zilverkleurig pistool, met een lange loop. Een van hen had blauwe ogen, hij richtte, en vuurde.”

Magic World

Doel van die schietpartij was Nunzio Cangiano, een ‘afvallige’ van de Di Lauro clan. Cangiano zelf had vijf maanden daarvoor weer iemand anders vermoord, om de heerschappij over de drugshandel op een plein in het centrum van de stad te veroveren, en om de Di Lauro clan te pesten.

Cangiano werd doodgeschoten door een vertrouweling van de Di Lauro’s, namelijk een killer van 23 jaar met praktijkervaring: Mario Buono. De twee killers waren losjes gekleed in strandkleren.

Ik was die dag in Napels en herinner me het nieuws over de schietpartij. Het was erg mooi weer, snikheet zeg maar. Het schieten greep plaats midden in een rij wachtende moeders, en sommige vaders, en veel kinderen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: