La Tana


In Europa: Een burgemeester gedood

Burgemeester Giovanni Piscitelli (52) van de kleine gemeente Cervino in de provincie Caserta, net boven Napels, is in de afgelopen nacht om het leven gebracht. Piscitelli was gebonden opgesloten in een auto. De wagen werd overgoten met een vloeibare brandstof, en in de fik gestoken. De man is erin geslaagd een portier te openen en de auto uit te komen, waarschijnlijk omgeven door een vuurzee. Zijn lijk werd dicht bij de auto gevonden.
Piscitelli was verpleger in het ziekenhuis van Caserta, en aanvoerder van een lokale centrum-linkse verkiezingslijst.

Op 27 februari, dus een dag voor de moord op Piscitelli, had de Parlementaire Antimafia Commissie zich over de beruchte Casalesi-clan uitgelaten. De clan zou “in evolutie zijn”, en “mogelijk bloedige daden bekokstoven tegen bekleders van openbare functies”.

Le Vele, Scampìa, Napels 0807

Ook in het Napolitaanse is gisteren camorra-boss Nunzio Di Lauro opgepakt, terwijl hij zich juist verdiepte in lectuur over Mussolini en Hitler. Zijn vader Paolo zit ook in de bak, hij was een van de leiders in de bloedige camorra-oorlog om de controle over de beruchte pleinen van Scampìa. Inderdaad ja, die buurt in Noord Napels waar Europese drugsgroothandel tegen afbraakprijzen plaatsvindt. Ook Nunzio’s broers Cosimo, Vincenzo, Salvatore en Ciro werden gearresteerd. Een lokale krant kopt: “Iedere drie dagen een anti-camorra blitz. Het semester van vuur van de anti-mafia.”

En ook gister werd de zoon van Toto Riìna, de beruchte Cosa Nostra hoofdman in de gevangenis, juist vrijgelaten wegens het verstrijken van de proces termijnen. “Wij magistraten voelen ons intussen ‘sociaal nutteloze werkers’,” zegt Piero Grasso, niet de minste magistraat van Italië, want hij is de nationaal Procureur Antimafia.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: