La Tana


L’ultimo di ‘Supremo’
februari 18, 2008, 11:30 pm
Filed under: Italië | Tags: , , , , , ,

Pasquale Condello (56) was sinds achttien jaar voortvluchtig. “Hij wordt ‘Supremo’ genoemd, vanwege zijn criminele charisma in de misdaadorganisatie”, schrijft Il Giornale Di Calabria, vandaag.

Brasko meets Saviano

Maar nu is de hoofdman van de Condello clan dus in Reggio Calabria opgepakt. Met hem zijn nog 33 anderen gearresteerd. Het wordt van enorm belang geacht. De operaties zijn nog bezig, en de berichtgeving is nog wat warrig.

Twee jaar onderzoek door antimafiarechters van Reggio Calabria brachten de activiteiten van de machtige ‘nDrangheta-clan aan het licht. Getuigenissen van
Paolo Iannò, een ‘pentito’, een spijtoptant, maakten inzichten in de militaire en financiële structuur mogelijk. Iannò (50) was zelf vertrouweling geweest van Pasquale Condello en had hem vergezeld naar vele bijeenkomsten van de ‘nDrangheta. Iannò is ook een killer.

Het bezit van de clan ligt in de orde van circa 50 miljoen Euro, in onroerend goed, roerend goed, commerciële activiteiten en wat daar zoal is om geld in te verstoppen.

En net als de camorra, heeft ook de ‘nDrangheta heel erg veel zin in de grote taart van de afval’verwerking’. Uit afgeluisterde gesprekken tussen een boss en een ondernemer blijkt de duidelijke interesse van de ‘nDrangheta om de gehele cyclus van het stadsafval te beheersen via de publiek-private ondernemingen waarvan de gemeente Reggio Calabria deel uitmaakt. En dus wordt de bouw van een afvalverbrandingsinstallatie ten noorden van de stad al jaren gesaboteerd.

Ex-burgemeester Italo Falcomatà, kreeg een serieuze dreigbrief toen hij de ‘nDrangheta had beschuldigd de bouw van de verbrandingsinstallatie te blokkeren. Het was niet de enige.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] L’ultimo di ‘Supremo’ […]

Pingback door 4x capi mafia opgepakt… « La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: