La Tana


Een Witte Coup
december 21, 2007, 12:18 pm
Filed under: Italië, Media | Tags: , , ,

Silvio Berlusconi rijdt zichzelf in de wielen.

Hij beschuldigt de staatsomroep Rai ervan vooral te werken met prostituees en linksen, zo bericht de Italiaanse pers vandaag.

Maar het weekblad L’Espresso publiceerde twee telefoongesprekken tussen Berlusconi en Rai-directeur Agostino Saccà, die werden geregistreerd in het kader van een lopend onderzoek door de Napolitaanse rechtbank. Agostino Saccà trad halverwege december af, nadat de gesprekken tussen hem en Silvio Berlusconi waren uitgelekt. Saccà was generaal-directeur van de Rai tot 2003, en werd daarna hoofd Fiction.

In de telefoongesprekken vraagt Berlusconi aan Saccà om vier actrices aan werk te helpen in TV drama’s van de RAI.

Het plaatsen van de vier actrices moest senator Nino Randazzo helpen, een lid van Romano Prodi’s wankele centrum-linkse regeringscoalitie. De senator zou als tegengunst politiek switchen naar Berlusconi’s oppositie. Dat zou Prodi ten val te brengen.

Senator Randazzo zelf vindt het een hilarisch verhaal. Randazzo had al publiek bekend gemaakt te zijn benaderd door Berlusconi in het Palazzo Grazioli, de Romeinse basis van Forza Italia. Hij werd met luxe overladen en hoge politieke functies in de volgende regeerperiode werden hem beloofd, mits hij Romano Prodi de rug toe zou keren.

Randazzo: “Ik lach me een kriek! Want toen ik vernam dat de ontmoeting met de bewuste tussenpersoon was gefotografeerd zag ik ook dat ze, voor ik werd benaderd, eerst mijn lopende bankrekening in Australië hadden gecontroleerd, en zo hadden ontdekt dat ik de armste (onder de senatoren) ben. Misschien hebben ze wel gezegd toen ze die bankrekening zagen: “Deze bellen we meteen!”

Update: Luister naar de snel gemaakte rap op basis van de telefoongesprekken tussen Berlusconi en Saccà.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

[…] er speelt de zaak waarin Berlusconi een aantal actrices werkplekken wilde geven binnen de Rai-staatsTV, in ruil voor steun aan zijn politieke partij, of […]

Pingback door Italië volgende week: Regeringscrisis? « La Tana
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: