La Tana


AntimafiaTV uit Corleone
december 19, 2007, 10:18 pm
Filed under: Afghanistan, Italië, Media, Somalië | Tags: , , , , , , ,

MTV Italia en La7, een klein Italiaans televisiekanaal, stemmen met elkaar tussen 19 en 23 december hun programmering af op documentaires, praatshows en specials die de diverse Italiaanse mafiose organisaties onder de loep zullen leggen.

Telecom Italia Media presenteerde het initiatief [TIM bezit 51% van MTV Italia] in het Casa del Cinema, waarna de documentaire ‘La memoria ha un costo‘ [De herinnering heeft een prijs] werd vertoond, van Mauro Parissone en Roberto Burchielli, winnaars van de journalistieke Ilaria Alpi prijs.

De ‘antimafia TV marathon’ zal ook vanuit Corleone worden gemaakt. Siciliaanse jongeren zijn daar drie dagen hoofdgasten in het MTV programma Trl dat vanaf het Piazza Falcone e Borsellino optredens van verschillende artiesten zal huisvesten.

21 december is uitgeroepen tot ‘MTV No Mafie Day’. Tijdens de lancering van een nieuw programma zal Raffaele Cantone te gast zijn, onderzoeksrechter in Napels. Cantone wordt bedreigd door de camorra.

Uit onderzoeken in Napels waarbij Cantone is betrokken, blijkt dat het heroïnegebruik er nogal is gegroeid.

Ik begon me al af te vragen waar de enorme opium-oogsten uit Afghanistan toch bleven, maar Italië is dus blijkbaar een van de eindpunten.

Hoofd ‘antidrugsdienst’ Carlo Gualdi sprak recent over de 34% groei van mondiale heroïneproductie. Hij nam wat vergelijkende Italiaanse cijfers mee over de periode 1 januari tot 30 oktober 2006 en diezelfde periode een jaar later:
Heroïne: een groei van 64,50%
Marihuana: 1.517 %
Ecstasy: 214%

“In Italië is de heroïne teruggekeerd. De consumptie ervan is vergelijkbaar met die van cocaïne, ook omdat manieren van consumptie veranderden, en het wordt verkocht tegen lagere prijzen,” aldus Gualdi.

Cantone: “Een intelligente prijzenpolitiek door de clans heeft eerst de cocaïne, en nu de heroïne bereikbaar gemaakt als algemene drug voor consumptie door de middenklasse. Het is een onderschat fenomeen, en kan niet worden bestreden met de huidige bestaande structuren.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: