La Tana


In een warm bad
december 10, 2007, 9:52 am
Filed under: Italië, Media | Tags: , , , ,

La7 is het TV-kanaal dat als vergaarbak dient voor wie niet – meer – wordt toegelaten op de drie belangrijkste Italiaanse publieke kanalen van de Rai-StaatsTV. Iemand als de komiek Daniele Luttazzi dus. Onder Berlusconi had hij een TV-show, Satyricon, maar die werd in 2001 uit de lucht gehaald. Luttazzi had journalist Marco Travaglio in de studio uitgenodigd, in verband met zijn nieuwe boek L’odore dei soldi (De geur van geld) over de herkomst van Berlusconi’s rijkdom. Nog voor het programma was afgelopen werd over de opschorting besloten, plus het aftreden van een aantal Rai-bazen.

Nu, na jaren keert Luttazzi terug op TV met een nieuwe show op La7. Of beter: keerde, want hij is alweer van de buis gehaald. Luttazzi was zwart-op-wit de “meest totale creatieve vrijheid” beloofd [..] maar het was nodig een “verantwoordelijk gebruik te maken van deze vrijheid, wat hij achterwege heeft gelaten.”

De gewraakte zin in het programma waardoor Luttazzi weer van de Italiaanse buis werd gekieperd:

“Na 4 jaar oorlog in Iraq, 3.900 dode Amerikaanse soldaten, 85.000 gedode Iraakse burgers en de daar gedode Italianen, ook door Berlusconi’s schuld, heeft Berlusconi de moed gehad om te zeggen dat hij in de grond tegen de oorlog in Iraq was. Hoe is het mogelijk zoiets te verdragen? Maar daar heb ik een systeem voor; ik denk aan Giuliano Ferrara die in een warm bad ronddobbert met Berlusconi en Dell’Utri die tegen hem aanp…, Previti die hem in zijn mond k… en mevrouw Santanchè in SM outfit die hen allen slaat met de zweep.”

Giuliano Ferrara maakte ook ooit deel uit van de Lotta Continua, de meest transversale beweging die in de jaren zeventig in Italië bestond, de linkse leden zwermden later uit over vrijwel het hele politieke spectrum. Giuliano Ferrara heeft een naar krantje ‘Il Foglio’ en schurkt met zijn enorme lichaamsmassa graag aan tegen de macht, van welke aard dan ook maar. Dell’Utri en Previti zijn naaste maatjes van Berlusconi, en de linken voor contacten met de mafia – bewezen, daarvoor zijn veroordelingen uitgesproken. Mevrouw Santanchè heeft haar sympathieën liggen in de meest rechtse hoek in Italië.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: