La Tana


Slome Vogel?
november 26, 2007, 9:31 am
Filed under: Italië, Media | Tags: ,

Gisterochtend zat Andrea Vreede bij het radioprogramma Vroege Vogels. Zij is NOS correspondent in Italië en haar eerste reportage voor het journaal ging over de katten in het Colosseum. Over het Italiaanse milieu, de Italiaanse natuur, had ze de NOS ooit een reportage voorgesteld over de Italiaanse truffels, zo vertelde ze op de radio, maar het journaal zag daar niets in. Over het milieu in Italië zou volgens Andrea vrij weinig te melden zijn, want de dramatische rampenfaktor zou ontbreken.

Wuuuhhahahahahahahaaaaahhh!
Terwijl ik er naar luisterde dacht ik: niet op reageren, NIET op reageren…

Dat lukt me dus niet nu ik at random wat Italiaanse digitale kranten opensla en lees dat 23 burgemeesters in de provincie van Caserta hun ontslag hebben aangeboden waarmee ze protesteren tegen de nieuwe noodsituatie die is ontstaan over 6.000 ton afval die in en rond Caserta ‘rondzwerft’ en die dringend moet worden verwerkt.

Het afval probleem rond Napels is enorm, en dat al een aantal jaar, en daar zijn beslist prachtige verhalen over te maken, zeker gezien de groeiende betrokkenheid van de georganiseerde misdaad in de ‘afvalverwerking’, of hele dorpen die uit wanhoop en verzet de treinsporen bezetten, waardoor het land treintechnisch gezien door midden werd gehakt.

Op een Siciliaanse site las ik gisteren dat in Gela een toneelstuk met de titel ‘Il Petrolio’ in premiere gaat. In Gela staat een enorme petrochemische industrie en energie-centrale. Het ziet er beslist onfris uit. Burgemeester Crocetta uitte al eerder vermoedens over betrokkenheid van de mafia in de centrale.

Ook op Sicilië, onder Catania, bestaat de industriële zone van Augusta-Priolo-Mellilli. Al jaren geleden interviewde ik er Giacinto Franco. Een erg schele ontzettend sympathieke kinderarts in het ziekenhuis van Augusta. Zijn verhalen over misvormde babies, longziekten en andere nare ernstige kwalen die in een rechte lijn te koppelen zijn aan de uitstoot van de industrie, waren niet van de lucht.

En zo kan ik er, hopla, nog wel een paar ophoesten. Kuch.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: